Valla vallningsfria skidor?

Det här är framförallt riktat till dig som har köpt vallningsfria eller så kallade skin-skidor och ska åka något av loppet i Vasaloppsveckan. Måste jag verkligen valla skidorna – de är ju vallningsfria?

Skin-skidor är utmärkta skidor eftersom de ger bra fäste i nästan alla förhållanden. Om skidorna ska glida bra och gå fort framåt så behöver skidorna göras rent på glidytorna och vallas med glidvalla med jämna mellanrum. Om du ska valla dina vallningsfria skidor någon gång så tycker jag att du ska göra det just inför dina mil mot Mora.

När du lämnar skidorna till oss gör vi rent glidytorna grundligt och lägger på grundvalla och glidvalla anpassad för tävlingsdagens förhållanden. För att skidorna ska glida ännu bättre så kompletterar vi vallan med att lägga en struktur i belaget som gör att skidorna glider ännu bättre. Men inte nog med det. Vi gör rent skinnen på dina skidor med ett speciellt rengöringsmedel och behandlar skinnen så att både fästet och glidet blir bättre.

Visst låter det bra?
Du som har skin-skida får 200 kr i rabatt på  ordinarie priser eftersom vi inte behöver valla fästvalla på dina skidor. Klicka i skin-skida när du bokar!