Vasaloppet 2019

Årets Vasalopp bjöd på riktigt grisföre. Massivt snöfall hela dagen och motvind hela vägen till Mora. Grattis till alla er som tog er i mål! Så här vallade vi:

Struktur:
Redcreek 0/-6 från styrspåret och bak, hela skidan. Hårdare tryck bakom hälen.
Redcreek 1 mm från styrspåret och bak, hela skidan. Hårdare tryck bakom hälen.

Glid:
Rex HF21G spray
Rex 77 pulver

Fäste
1 lager Rex proline green
4 lager Star violett
2 lager Rex 30G

Än så länge är det bara glada tillrop. Det är flera som slagit sina tidigare placeringsrekord. Vi är väldigt trygga med val av glidprodukter och struktur i det här föret och återkopplingen från stakåkarna var att: ingen gled om!

Vi är också trygga med fästet men medvetna om att en grad åt ena eller andra hållet kan påverka mycket. Nu verkar det som att fästet funkat hela vägen in i mål. En del med mycket bra fäste hela vägen och en del med okej fäste. Här beror det nog lite på hur länge man varit ute. Lägre bak i leden var det riktigt grisigt och obefintliga spår när nysnön blandades med den sockriga snön under. Här är valet av skida viktigt. Långa tryckzoner är att föredra.