Så vallade vi till Vasaloppet 2018

Så här vallade vi till Vasaloppet 2018 där det veckan innan loppet var mycket kallt. Flera dagar pendlade temperaturen mellan -20 till -30 grader. Under lördagen blev det ”varmare” med temperaturer runt -10 grader. Valet av strukturer och valla styrdes av att det fortfarande var kallt i snön trots att temperaturen i luften steg.

Struktur:
Stenslipning på Tazzari med struktur Lz2
Redcreek -5/-20 från styrspåret och bak, hela skidan.
Redcreek 1 mm från hälen och bakåt

Glid:
Start SGG
Rex hf31
Rex 63 pulver

Fäste
1 lager Rex proline green
3 lager Star violett
2 lager Star top blue

Vallningen täcktes med ett tunt lager Skigo XC grön

Vi har pratat med många som varit mycket nöjda med skidorna. Bergfäste hela vägen in i mål och skidor som glidit mycket bättre än många andras. Då har vi valla till åkare bland de 300 första till de 300 sista i mål.