Vallatips Wadköpingsloppet!

Idag har vi varit ute och testat valla på Wadköpingsloppets bana. Banan är 14 varv på Ånnabodas konstsnöslinga. Enligt väderprognosen kan det komma lite snö i natt och temperaturen imorgon kommer att vara strax under nollan med någon eller några minusgrader.

Det är jättefina förhållanden men i och med att det inte blir så kallt i natt så är det risk att spåren inte håller ihop och att det blir ganska ”sockrig snö”. Samtidigt är konstsnön aggressiv vilket gör att fästvallan kan slitas bort över 40 km skidåkning.

Det ställer krav på både glidvalla och fästvalla.

Glidvallning:
Vi rekommenderar att på en väl rengjord skida lägga:

  • Start SGg
  • Rex HF21
  • Rex Tk-245

Det är verkligen ”pulverföre” där man kommer att ha stor effekt av att lägga pulver. Ett alternativ skulle kunna vara Rex 342 men eftersom prognosen utlovar lite snöfall tror vi mer på Tk-245.

Fästvallning
Av det vi har testat så tror vi att burkvalla kommer att gå bäst imorgon. Klister är ett bra alternativ men risken är att klister kommer att ”suga” i den sockriga snön och ge dåligt glid. Burkvalla gav bra fäste, glid och len framföring. För att fästet ska sitta kvar rekommenderar vi grundklister.

  • Rex power grip green (alt. Rex base klister eller Swix Kb20)
  • Rex pro grip purple
  • Rex pro grip red

Vi provade också Skigo HF röd. men ro grip röd gav distinktare fäste.

 

Orkar du inte valla själv? Ring Gustav 070-5217840. Vi kan ta emot några skidor till!